Alskade Manila

Idag tog vi in pa Grand Prix hotel eftersom att CityState Tower Hotel var fullbokat! Men lika glada ar vi for det eftersom att vi nu bor i en valdigt soft svit! Vi hade tankt branna massa pengar pa ett nytt kopcentrum idag och kopte ganska mycket for en ganska billig peng! Priserna ar precis som svenska kronor fast i Pesos. sa om nagot kostar 1000 pesos, sa ar det 180 kr. Alskade Manila! Undrar om vi nagonsin kommer kunna ga runt i Sverige en hel dag och shoppa? Det blir nog ganska ruttet. Jag menar, Mall of Asia ar 22 kvadrat kilometer shopping och resturanger per vaning. Sverige kommer aldrig att kunna sla detta. Nar jag pallrar mig till Kina, sa kan det vara slaget. Jag deras kopcentrum ar snappet storre an Mall of Asia faktiskt :D Och vi som trodde att hela Filippinerna skulle skrika U-land och kanske ha nagra kopcentrum som Tuna Park eller Marieberg. Tji dar fick vi! Detta land ar sa extremt mycket modernare an nagot vi kunnat forestalla oss. Men fattigdommen ar desto storre. har i Manila bor lever 6 miljoner hemlosa. Bara har i Manila!! Jag vet inte hur manga det ar totalt pa hela Filippinerna, men...Tank er! 6 miljoner! Det ar nastan hela Sveriges befolkning. Det blir en sa stor diff nar man gar i ett ubermodernt kopcentrum hela dagen och sedan pa kvallen ser man baksidan.

Nu pa den har resan har vi blivit sa annorlunda. Nar vi akte fran Sverige sa trodde vi att vi skulle vara beredda pa all fattigdom och hemlosa. Men det gar inte att forbereda sig. Det slar sa hart i huvudet pa en nar man ser det med egna ogon. Pa TV hemma i trygga Sverige kan man anda halla ett avstand fran allt det hemska pa nagot satt. Man kan blunda for det om man vill. Men nar man ser allt framfor sig, sa kan man inte blunda langre.

Nu nar jag och Madde sitter och pratar pa kvallarna sa later det annorlunda. Vi tanker pa allt vi har och ager och hur tacksamma vi ar for det. Allt vi kan gora och uppleva. Vi uppskattar livet vi har i Sverige sa mycket. Och det viktigaste: Vi tar inte allt for givet langre. Forut var det sjalvklart att ha ett hem, ata mat, kolla pa TV, ga i skolan/jobba, kopa nya klader och bla bla bla...Vi sag det som en rattighet/sjalvklarhet, vilket det ocksa ar I SVERIGE, men inte overallt. Undrar hur ni kommer uppleva oss? Ska bli intressant!

NU till lite annat! Imorgon flyger vi till Cebu, vilket ar en mysig o inte sa langt harifran! Flyget fran Palawan gick smidigt. 50 minuter hann vi vara uppe i luften :) Vi skriver nar vi far tag i internet darborta. Hur sjutton tar man sig fran Cebu City? Vi far grunna pa pa flyget imorgon! Hors inom en snar framtid! PUSS/ JP och Maddiz

Kommentarer
Postat av: parents munkens

Oooooooh mina tjejer!Love you så much!

2010-01-20 @ 13:29:03
Postat av: ida

<3 ÄLSKARER

2010-01-20 @ 18:43:40
URL: http://wyswyg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0